New york med en tumling

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/2/8/5/voreslillehjem.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 2033

Sommeren er over os og jeg glæder mig til, at vi inden længe skal holde sommerferie 🙂  Men noget af ferien har vi allerede taget forskud på – i maj i år var vi nemlig 10 dage i New York.

Turen var bare os tre – Simon, Adam og jeg. Og det var måske den bedste rejse vi længe har haft! Mange stillede spørgsmålstegn ved, om man kunne tage en to-årig med to NYC, men vi havde egentlig ikke de store betænkninger ved det, bare rammerne var sat, så det passede alle. Nedenunder kan du læse lidt om, hvad vi gjorde os for at sikre den bedst-mulige ferie.

Rejselængde
For at der var tid til både at lege og se nogle attraktioner, havde vi  valgt at bruge 10 dage i NYC. På den måde var der god tid til at alle kunne vænne sig til byen, og der var god tid til både at lege på legepladser, hygge os i byens fantastiske parker, og se de turist-ting, som mor og far ikke kunne undvære – det skal siges, at vi begge har besøgt NYC før (både sammen og hver for sig), så vores liste af “must-sees” var måske ikke så lang som hos andre. I stedet var det lige så meget dét at komme væk og suge det fantastiske pulserende storbyånd til os 🙂 Tommelfinger-reglen for ferien var én voksenting pr. dag og så resten af tiden var til legepladser, hygge i parkerne, besøge et af de mange børnevenlige museer eller lignende.

Placering
For at have gode rammer for vores ophold, havde vi valgt et centralt hotel lige ved Times Square, så vi let kunne komme hele byen rundt og ikke bruge skulle meget tid på transport. Vi var i sær obs på, at vi vidste, at vi gerne ville bruge nogle dage i Central Park,  så derfor gav det meget god mening at være i hvert fald i den ende af Manhattan. Vi havde overvejet mange lejligheder – bl.a. i Jersey eller Brooklyn, men endte med at vælge det fra, fordi vi hellere vil gå mere rundt end at være tvunget til at skulle med tog eller undergrund. Og det var jeg glad for, at vi gjorde – for stationerne er virkelig ikke lavet til børnefamilier. Mange stationer havde ingen elevator, og hvis der var, skulle du minimum med to forskellige elevatorer for at komme ned til perronen – du skal nemlig først lave et stop på mezzaninen for at komme igennem “billetsluserne”. Og typisk var elevatorerne ikke ved siden af hinanden, men i hver sin anden af stationerne. Det betød at det hurtigt tog i hvert fald 10 minutter at komme ned til perronen – og så kunne vi alligevel have sparet både tid, energi og penge ved bare at gå.

Hotellet
10 dage i NYC er dyrt, så hotellet, vi havde valgt, var ikke fancy, men det havde store værelser (vi havde valgt et værelse med 2 queen size beds for at få mest mulig plads). Derudover var der overraskende stille på trods af, at vi kunne ane billboards’ene fra Times Square fra vores vindue – det eneste larm var fra aircondition anlægget (sådan er livet i USA vist) og fra nabobygningens ventilationsanlæg, der virkede til kortvarigt at give den los 2-3 gange om dagen. Det var nu ikke noget, vi ikke hurtigt vænnede os til. Derudover  havde de det sødeste personale, der forgudede og forkælede Adam. Eneste minus var faktisk, at vi ikke havde et lille køleskab eller bare en minibar –  men det lykkedes mig simpelthen ikke at finde et hotel med bare en minibar – sikkert fordi at hotelværelserne i NYC typisk er så små, at der er sparet på alt unødvendigt, der fylder 🙂  Tilgengæld var der så to døgnåben kiosker lige ved siden af, hvor vi hurtigt kunne løbe ned om morgenen og købe cornflakes og mælk til Adam, når han vågnede og skreg på mad.

Transport
Generelt går vi rigtig meget, når vi er på ferie. På den måde har vi nok altid følt, at vi har fået mest ud af byen og fået oplevet så meget som muligt. Så det var for det meste det, vi valgte – også fordi det var så besværligt med undergrunden, som beskrevet ovenfor. Vi gik dog dermed ca. 10 km. om dagen og havde ømme fødder om aftenen. Så af og til brugte vi undergrunden og havde også købt et 7-dages klippekort til $31 pr. voksen (Adam var gratis) til den sidste uge.

Til og fra lufthavnen i NYC har vi altid taget en eller anden form for shuttlebus eller taxa. Og det var egentlig også meningen denne gang, indtil jeg faldt over New York Rejsetips blog og deres tip til at komme ind til NYC med en privat bilservice – til ca. samme pris som en taxa. Så vi skyndte os at skrive til NC Car Service for at høre om mulighederne – især med en autostol til Adam. Det var ikke noget problem, men kostede $15 ekstra. Det valgte vi at takke ja tak til, og det var godt givet ud – så sad Adam trygt og sikkert, og fordi vi ankom kl. 22:30 lokal tid, passede det fint, at han kunne sove i bilen hele vejen indtil hotellet. Det havde han sandsynligvis ikke gjort, hvis vi havde skullet sidde med ham på skødet. Derudover var vi så heldige, at vi ved ankomsten til NYC blev hentet i en hvid stretchlimousine 🙂  Det var ikke noget, vi havde betalt for, men har nok været det eneste, der var ledigt. Og det var da helt ok med os 🙂   På vej hjem var det en klassisk sort Lincoln town car med masser af plads til os tre og vores baggage. Vi gav $59r pr. vej + $15 for autostolen + drikkepenge (15-20%).

Læs mere om vores tur og vores top-fem børne- og voksenaktiviteter her.

Du kan også læse mere om vores eventyr og se vores billeder på New York Rejsetips instagramprofil: @newyorkrejsetips (tjek billederne fra den 10. – 20. maj 🙂 )

 

En tanke om "New york med en tumling"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *