Top tips til New York – for både voksne og børn

Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/2/8/5/voreslillehjem.dk/httpd.www/wp-content/plugins/wp-spamshield/wp-spamshield.php on line 2033

Vi havde de fedeste oplevelser i NYC – og hvis vi selv skal sige det, ramte vi helt plet med vores planlægning af ferien. Både rejsens længde og vores formåen med at dele dagene op, så der både var noget for voksne og børn var helt perfekt.  Hvis vi skal opsummere – hvilket er svært – var vores fedeste oplevelser følgende:

For Adam:

 1. Legepladsen ved Madison Square Park. Den var perfekt for en lille purk som ham. Der var alt, hvad han kunne drømme om – rutsjebaner, gynger, vipper, hængebroer osv. Og alt sammen i en størrelse, som han selv kunne kravle op, ned og henover. …det skal dog siges, at der er mange gode legepladser i byen – faktisk i nærmest hver en park.
 2. Central Park Zoo. Det er en rigtig hyggelig og fin lille zoologisk have, der er lige til at overskue. Se sæler, aber, sneleoparder, pingviner og bjørne eller klap en ged eller gris. Vi kom ved åbningstid en tilfældig hverdag, og havde det næsten for os selv de første par timer.
 3. Legetøjsbutikken Baloon Saloon i Tribeca. Det var utroligt, hvad de havde klemt ind i den lille butik – alt fra rigtig fint legetøj til spøg og skæmt og ikke mindst mange balloner og oppustelige ting. Vi fik både en ægte mini NYC politibil og brandbil med hjem (perfekt til at have med i klapvognen som underholdning under ferien), en vandpistol, en oppustelig bold og et bade-legetøjs sæt også med brandbil og politibil til badekaret.
 4. Besøg på en af byens mange brandstationer. Jeg faldt tilfældigt over et opslag på FDNY’s instagramprofil, der fortalte, at der den weekend, vi var i byen, var åbent hus på stationerne. Så hold øje med den profil 🙂 … En flink brandmand fortalte os dog, at man altid var velkommen til at kigge ind forbi – der behøvede ikke være åbent hus for at de modtog gæster.
 5. High Line Park. Her kunne Adam sikkert slippes fri af klapvognen, mens vi stadig bevægede os mod et mål. På stierne var der god plads til at løbe og ingen farer på færde.

For os voksne:

 1. One World Observatory. One World Tower var endnu ikke åbnet sidst vi var i NYC, så det havde vi glædet os til. Og stedet skuffede ikke. Udsigten er fremragende og anderledes end Top of the Rock og Chrysler Building, fordi du her befinder dig længere mod syd.  Vi havde egentlig også tænkt os at skulle i Top of the Rock, men havde ikke behovet efter at have nydt udsigten i One World Observatory. Elevatorturen op er heller ikke at undervurdere. Mens man kører op vises der en grafik, der viser hvordan udsigten har udviklet sig fra tilbage i omkring år 1500 og så helt frem til i dag.  Det er ret fascinerende at se, hvordan byen er vokset fra ingenting. Så hvis du har mulighed for at komme ind til sidst, så du står med ryggen mod dørene, står du faktisk bedst 🙂  Stedet er forresten ret barnevogns/klapvognsvenligt. Du må have vognen med helt op til toppen – den skal bare klappes sammen (hvis den kan) under elevatorturen.
 2. Frokost i Stone Street i det finansielle distrikt. Den hyggeligste gade, der i sommerhalvåret er proppet med borde og stole på tværs af hele den lille brostensbelagte gade, og hvor du omkring kl. 12 kan spise middag med alle de arbejdende i højhusene omkring. Vi fik fantastiske burgere på Stone Street Tavern.
 3. Svævebanen til Roosevelt Island. Pak en frokost (eller køb den på vej til svævebanestationen) og spis den ude på spidsen af Roosevelt Island. På turen i svævebanen får du en fantastisk udsigt, og der er en formidable udsigt over Manhattan fra Roosevelt Island. Der er flere steder i parken, hvor du kan spise din medbragte frokost, og helt yderst er der Roosevelts Memorial Park (hvor du dog ikke må spise), som er virkelig smuk.
 4. Central Park. Parken har altid været en af vores yndlingssteder og et absolut must. Både for bare at gå en tur eller for at sidde og dase i solen. Der sker altid noget nede omkring søen og springvandet, men der er også masser af små stille oaser, hvor man kan slappe af, nyde solen og livet. I år sejlede vi for første gang også på søen. Det var rigtig hyggeligt og sjovt for os alle tre.
 5. Washington Square Park. Her kom vi først vores sidste dag, men hold fest hvor var det hyggeligt. Vi havde købt den bedste stenovnspizza fra Pizza Mercato lige rundt om hjørnet og nød at følge det store menneskemylder mens vi spiste og slappede af.

Kommer vi igen, skal vi…:

 • Prøve Brooklyn Childrens Museum. Det havde vi gemt til en regnvejrsdag, men dem var der heldigvis ikke rigtig nok af til at vi nåede det 🙂
 • Sejle en  tur med Staten Island Ferry.
 • Gense alle vores top-fem fra ovenover 🙂

…Nu tror jeg dog, vi venter til Adam er større og f.eks. kunne have en interesse i byens museer eller f.eks. en basketball, fodbold eller baseball kamp i NYC.

Se hvordan vi satte rammerne for den perfekte storbyferie med en tumling her.

Se mange flere af vores (og andres) rejsetip fra turen på New York Rejsetips instagramprofil: @newyorkrejsetips.  Du finder vores tips fra den 10. til den 20. maj – det starter med et billede af legepladsen i CPH Lufthavn og slutter med en video af tre fantastiske sangere i Central Park.

En tanke om "Top tips til New York – for både voksne og børn"

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *