Chokoladeblomst

Til min fødselsdag pyntede jeg en af kagerne med en kæmpe chokoladeblomst lavet af candymelts. 

Tippet havde jeg fundet på Pinterest, og linket var til dette indlæg på thecakeblog.com. 

Blomsten var egentlig ret at lave. Det krævede en pose candymelts (de fleste specialbutikker har dem… jeg fandt mine hos Specialkøbmanden) og så lidt tid.

Du starter med at tegne dine skabeloner til bladene på noget bagepapir. The Cake Blog foreslår en længde på bladene på hhv 2″ (5 cm), 3″ (7,5 cm) og 4″ (10 cm), og det passede perfekt til en kage bagt i en alm. størrelse springform. Du skal bruge ca. 7 af de største og 6 af hver af de mellemste og mindste – plus nogle ekstra af hver, da de let knækker. 

Derefter er det bare at smelte chokoladen over et vandbad eller i mikroovnen – jeg valgte mikroovnen og det fungerede super godt – og så begynde at fylde dine “blad-skabeloner” ud med chokolade. Jeg har ikke en fin spatel, som The Cake Blog foreslår, så jeg brugte bare en kniv uden “takker”. Så er det ellers bare at sprede chokoladen ud i et nogenlunde tykt lag og lidt groft, så der kommer striber i chokolade, så det ligner riller i blomsterblade. Bliver chokoladen svær at arbejde med, så varm den lidt op igen – candymelts er ret taknemmelige at arbejde med.

Derefter skal “bladene” ligges til tørre på en tallerken eller noget, der runder en lille smule, så enden af blomsterbladene kommer til at bue let opad.


Så er det bare at samle blomsten med hjælp fra en omgang smørcreme, som du bruger til at klistre blomsten på kagen.

Til midten af blomsten lavede jeg en lille cirkel af de smeltede candymelts, som jeg så dækkede med frosting og overhældte med noget guldstøv, som jeg allerede havde liggende (købt i Specialkøbmanden i forbindelse med nytår).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *