Dåbskage med masser af krymmel

Til lille O’s dåb sidste weekend havde jeg besluttet mig for at lave en kage dækket fuldstændig i krymmel – en såkaldt sprinkleskage eller krymmelkage. Og den blev super fin, hvis jeg selv skal sige det 😉

I forhold til selve kagen, sprang jeg over hvor gærdet var lavest: jeg brugte Betty Crocker’s Devil’s Cake kagemix (Bilka, Kvickly og Meny har den), da den bare aldrig slår fejl og både kan tåle at komme på køl eller stå ude uden at miste sin “svampethed”. Jeg brugte også den dertilhørende chokolade og vaniljefrosting som fyld, da den ikke smelter af at stå ude. Og jeg var nemlig lidt i tvivl om, hvorvidt jeg turde stille kagen på køl af frygt for, om fugten ville få krymmelet til at smelte/løbe. Derudover brugte jeg meeeeget krymmel. Jeg havde købt ca. 800 gram af blå, rød, gul og hvid krymmelmix hos Specialkøbmanden, men ca. 500-600 gram havde været nok. Vi har i hvert fald en del krymmel til overs 🙂

Selve kagen blev bagt, delt i to og smurt med chokoladefrosting indvendigt og vaniljefrosting udvendigt. Derefter blev den stilt på min drejeplade oveni en bageplade, og så gik jeg ellers i gang med at drysse krymmel over. Ideen med bagepladen er at den opsamler krymmelen, så den kan genbruges. Til siderne brugte jeg hånden som en slags tragt/glidebane for at få ‘guidet’ krymmelen til at sidde fast og dække det hele.

Da kagen var fuldstændig dækket med krymmel, var det tid til at lave båndet og sløjferne til bunden/kanten af hvert kagelag. De blev lavet af færdigkøbt hvid fondant. Sløjferne blev lavet frit fra hånden fra guides på Pinterest og samlet aftenen før, så de kunne størkne lidt og dermed holde faconen.

Lige inden servering samlede jeg kagen med en fondant-bamse og navneskilt, som begge var købt færdige på Etsy. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *