Chokoladekage med kokos

Uhhh jeg er stor fan af kokos, alt med kokos! Så jeg har længe gemt opskrifter på kager med kokos på Pinterest, men har aldrig fået gjort så meget ved det, da ikke alle omkring mig er lige så vild med kokos som jeg 🙂

Men nu blev det altså tid til at prøve en af, og valget faldt på denne kage fra bakedbyanintrovert.com. Og guuuuud hvor var den god! Så her kommer opskriften oversat til dansk:

Ingredienser

Kagen:

– 325 gram hvedemel
– 1 tsk bagepulver
– 1/2 tsk salt
– 113 gram chokolade ca. 60%
– 226 gram blødt usaltet smør
– 400 gram hvidt ssukker
– 4 æg
– 1 tsk vaniljeekstrakt
– 56 grams usødet kakaopulver plus lidt ekstra til springformen
– 360 ml kokosmælk

Fyldet:
– 240 ml kokosmælk
– 4 æggeblommer
– 67 gram hvidt sulmer
– 2  1/2 spak majsstivelse
– 1 tsk kokosekstrakt (jeg brugte vaniljeekstrakt)
– 2 spsk usaltet smør hakket i mindre stykker
– 43 gram kokosmel

Frostingen:

– 170 gram blødt unsalt
– 6 spsk kokosmælk
– 240 – 480 gram flormelis

Glazen:
– 113 gram hakket chokolade, ca. 60%
– 2 spsk usaltet smør hakket i mindre stykker
– 2 spsk glukosesyrup
– 43-85 gram kokosmel

 

Sådan gør du

Kagen:

1. Tænd ovnen på 160°C og  smør eller spray en 20 cm springform. Kom bagepapir i bunden af formen og smør/sprøjt også babypapiret og strø så kakao på.

2. Bland mel, bagepulver og salt og stil til side.

3. Smelt chokoladen over et varmebad. Husk at røre indtil alt chokoladen er smeltet og chokoladen har en ensformet tekstur. Lad det derefter køle lidt ned.

4. Rør den bløde smør og sukker sammen indtil det er blevet til en lys og luftig masse.Tilføj æggene en af gangen og sørg for at røre det grundigt sammen. Kom nu vaniljen i og derefter kakaopulveret og den smeltede chokolade. Rør dejen godt igennem.

5. Rør nu halvdelen af melblandingen i ved lav hastig, derefter kokosmælken og så til sidst resten af melblandingen. Nu har du en ret tyk dej.

6. Fordel dejen i tre portioner og bag dem i hver deres springform (eller af tre omgange, hvis du ligesom mig kun har en springform i hver størrelse).

7. Bag i ca.  28 to 30 minuitter eller indtil en tandstik kommer ud uden at dejen hænger i. Lad de tre bunde køle og fjern bagepapiret.

Fyldet:

1. Kom kokosmælken i en gryde og bring den til kogepunktet ved middel varme.

2. Pisk æggeblommer, sukker, majsstivelse og kokosekstrakt indtil det er helt blandet sammen og er blevet blegt i farven. Hæld langsomt den varme kokosmælk i mens du sørger for hele tiden at piske i massen.

3. Kom massen tilbage i gryden den og varm den ved middel varme indtil den bliver tyk – det tager ca. 3 minutter. Tag massen af komfuret og si massen gennem en si. Bland det derefter med smøret indtil det er opløst helt i massen.

4. Dæk massen med vitawrap så det rører overfladen og kom det i køleskabet indtil det er helt afkølet. Bland derefter kokosmelet i.

5. Fordel fyldet på 2 af de tre kagebunde og saml så kagen.

Frostingen:

1. Bland smør og kokosmælk i en røreskål og rør sammen indtil du har en ensformet cremet masse.

2. Tilføj 240 gram flormelis og bland det godt sammen. Tilføj mere flormelis indtil du får den korrekte konsistens (en luftig masse, hvor toppene kan stå selv. Pas på den ikke bliver for stiv og tør).

3. Fordel frostingen over top og sider på kagen. Start med det såkaldte “krummelag”: et tyndt lag der holder på krummerne. Kom kagen i køleskabet ca. 10 minutter og fordel derefter endnu et lag over kagen. Køl derefter atter kagen ned.

Glazen:

1. Kom chokolade, smør og glukosesyruppen i en skål og smelt det over et varmebad. Når det hele er smeltet og har en fin ensartet struktur, lader du det køle i 5 min.

2. Hæld derefter forsigtigt noget af glazen over toppen af kagen med en ske, indtil toppen er dækket. Dekorer toppen med kokosmel eller kokosflager inden chokoladen størkner helt. Hæld derefter forsigtigt lidt af glazen udover siderne, så det løber ned af siderne og størkner på vejen.

3. Server når chokoladen er størknet. Kagen kan holde sig i køleskab i 1-2 døgn. Den kan også fryses med og gemmes i op til 2 døgn (uden glazen/pynten) og kan tøes på langsomt i køleskabet.

©Jen Sobjack/Baked by an Introvert.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *