Lækre flettebrød med fyld

Jeg har fornyelig fået en ny frokostfavorit til weekenderne: fyldte flettebrød. Opskriften er fra norske “hver gang vi spiser” og er super let og enkel.

Du skal bruge:

  • 1,5 tsk tørgær
  • 2,5 dl vand som er ca 40 grader
  • ca 6 dl hvedemel
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 tsk sukker
  • 1/2 tsk salt (jeg bruger godt nok 1 tsk)
  • Flagesalt, urtesalt eller bare tørret basilikum/oregano til pynt

Fyld:

  • 4-5 spsk rød eller grøn pesto (eller prøv med pizzasauce)
  • 1 lille håndfuld revet ost eller lidt hytteost
  • skinkestrimler/kyllingestrimler

Alternativ fyld (udover pesto og ost):

  • pepperoni
  • parmaskinke
  • bacon og peberfrugt
  • tomater og frisk basilikum
  • krydret kylling (stegt) og frisk spinat
  • hakket oksekød (stegt, evt. krydret).

Sådan gør du: 

  1. Hæld vandet i en lille skål, og rør gæren ud. Lad stå et par minutter, mens du forbereder resten.
  2. Bland hvedemel, salt og sukker i en skål, og hæld olivenolien og gærvandet over.
  3. Ælt dejen til den er smidig og glat, men stadig er lidt klistret.
  4. Dæk skålen med et viskestykke, og lad dejen hæve i 30-40 minutter.
  5. Når dejen er hævet, så ælt den kort igennem og del i to eller fire dele. Rul derefter dejen til rektangler på en melet overflade og flyt den over på bagepapir.
  6. Læg fyldet på midten af dejen.
  7. Skær striber på ca 1 cm i højden på højre og venstre 1/3-del af dejen
  8. Begynd derefter at flette. Jeg synes brødene holder bedst og bliver flottest, hvis enderne er bukket ind. Start derfor med at folde den øverste midterste flap ind, og flet derefter flapperne i siden ind over hinanden. Fortsæt hele vejen ned, indtil du når sidste række, hvor du så folder det nederste midterstykke op og derefter de sidste to sidestykker indover.
  9. Lad derefter brødene efterhæve i 15 min og pensl så med æg og drys med flagesalt/basilikum/pesto.
  10. Bag så på en bageplade i 20-25 min ved 175 grader (varmluft).
  11. Spis og nyd 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *